Radio 2

Veurnenaar die agent verwondt tijdens vluchtpoging verdacht van poging doodslag

Een man van 47 uit Veurne die zondag probeerde weg te vluchten van de politie, wordt verdacht van poging tot doodslag. Net toen hij ging vluchten schepte hij 1 van de agenten op op de motorkap van zijn auto. Gelukkig raakte die niet ernstig gewond. 

Een eenvoudige politiecontrole in het centrum van Veurne liep zondag grondig uit de hand. Toen agenten de bestuurder van een donkergrijze Volvo wilden controleren, gaf die plots plankgas. Eén van de politiemensen, die vlakbij de wagen stond, belandde op de motorkap en viel iets verder op de grond neer. Hij liep gelukkig geen ernstige verwondingen op, maar het had erger kunnen aflopen. 

De bestuurder stoof ondertussen verder door het centrum van Veurne en maakte daar 2 rondjes aan hoge snelheid. Ook andere politiemensen en een fietser moesten voor hem wegspringen. Daarna verdween hij in de richting van Oostduinkerke. Na een achtervolging van meer dan een kwartier kon de politie hem alsnog klem rijden met 3 politiewagens. Hij werd meteen opgepakt.

Getuigen gezocht

De agenten die betrokken waren bij het incident reageerden erg geschrokken, maar zijn ondertussen terug aan het werk. Er worden wel nog getuigen gezocht van de vluchtpoging. Wie de man heeft zien rijden zondagavond mag bellen naar de politiezone Spoorkin op het nummer 058/33 22 11. 

Meest gelezen