Wegenwerken leveren Aartselaar onverwacht 135.000 euro aan boetes op: veel sluipverkeer naar A12 

Op de gemeenteraad van Aartselaar bleken gisteren de inkomsten uit GAS-boetes opvallend gestegen. Er werd de afgelopen maanden maar liefst 135.000 euro geïnd. Dat gebeurde vooral via de ANPR-camera in de Oudestraat. Volgens mobiliteitsschepen Bart Lambrecht (N-VA) is het een tijdelijk fenomeen. Door de werken aan de Kontichsesteenweg kiezen veel automobilisten voor de korte weg door deze woonstraat waar enkel plaatselijk verkeer toegelaten is.

Bij de bespreking van de financiële meerjarenplanning op de gemeenteraad van Aartselaar gisteravond kwam een opvallend cijfer naar voren. De afgelopen maanden kwam er 135.000 euro aan inkomsten binnen via GAS-boetes voor overtredingen die door de ANPR-camera aan de Oudestraat werden vastgesteld. Volgens financieel directeur Robert Verstraeten gaat het om 3.000 bekeuringen op enkele maanden tijd.

Mobiliteitsschepen Bart Lambrecht (N-VA) zegt dat dit hoofdzakelijk een tijdelijk fenomeen is. “Door de huidige werken aan de Kontichsesteenweg verkiezen heel wat automobilisten deze korte weg om van en naar de A12 te rijden. In deze woonstraat is alleen plaatselijk verkeer toegelaten waardoor tot 1.500 chauffeurs per maand geflitst worden."

Volgens schepen Lambrecht toont dit aan dat veel chauffeurs een sluipweg zoeken tussen de E19 en de A12 door de Aartselaarse straten. Voor hem is het nog maar eens een bewijs dat de expresweg N171 moet doorgetrokken worden.

Meest gelezen