AZ Monica wordt AZ Véronique, AZ Fatima, AZ Christophe... om zijn 2.000 medewerkers in de kijker te zetten 

Het Antwerpse ziekenhuis AZ Monica krijgt tijdelijk een andere naam. Er werd gekozen om de namen van alle 2.000 medewerkers te vermelden op de gevels van de campussen in Antwerpen, Deurne en op Linkeroever. Zo wil het ziekenhuis hen in de kijker zetten op het einde van de coronapandemie.  

Verschillende personeelsleden van AZ Monica zagen vanmorgen hun naam op vlaggen bij de ingangen van de campussen. En als dat vandaag nog niet het geval was, dan zal dat de komende dagen of weken gebeuren. Ze krijgen ook allemaal gepersonaliseerde badge met AZ en hun voornaam.

Bekijk hieronder het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

We willen onze medewerkers ook aanmoedigen om zich persoonlijk voor te stellen. Dat stelt patiënten veel meer gerust

Greet Peeters, directeur Kwaliteit AZ Monica

"We willen met deze campagne twee doelen bereiken", zegt Greet Peeters, directeur Kwaliteit. "We willen op een ludieke manier onze medewerkers de aandacht geven die ze verdienen en hen bedanken voor hun dagelijkse inzet, flexibiliteit en loyaliteit. Die waren er niet alleen tijdens de intense covid-periode, maar elke dag opnieuw."

"Daarnaast willen we ook de persoonlijke relatie tussen onze patiënten en onze medewerkers meer benadrukken", zegt Peeters voorts. "We willen onze medewerkers aanmoedigen om zich persoonlijk voor te stellen aan patiënten, met naam en functie. We merken dat zo'n klein gebaar onze patiënten veel meer geruststelt."

De campagne is zichtbaar dankzij vlaggen aan de gevels, maar binnen werden er ook op verschillende plaatsen muurstickers aangebracht. 

Meest gelezen