Radio 2

Brugs danscafé Starz moet verplicht een maand dicht

Danscafé Starz Club op de Eiermarkt in Brugge blijft tot eind september dicht. Vrijdagavond liet de politie het café sluiten, onder meer door geluidsoverlast. Omdat het niet de eerste keer is dat er problemen zijn, houdt de burgemeester van Brugge het café nog langer dicht.

Afgelopen vrijdag kwamen er van buurtbewoners klachten binnen over geluidsoverlast. Omdat er eerder op de avond ook al een vechtpartij was, vroeg de politie om ofwel de deuren te sluiten ofwel de muziek stiller te zetten. De eigenaar zou daar niet op ingegaan zijn, waardoor beslist werd om het café verplicht te sluiten. 

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met Starz Club. Het danscafé moest vorig jaar al eens dicht omdat er inbreuken op de coronamaatregelen werden vastgesteld. Zo werden mondmaskers niet correct gedragen, de afstand aan tafels niet gerespecteerd en werd er toch gedanst. Volgens de politie waren er al herhaaldelijk pogingen om de eigenaar aan te manen de regels beter te respecteren. Toch liepen er deze zomer nieuwe klachten binnen, waardoor het café eind juli opnieuw een nacht moest sluiten. 

Na de problemen van vorig weekend, besliste de burgemeester van Brugge Dirk De fauw de zaak de rest van de maand niet meer te laten heropenen. Op 1 oktober krijgt de eigenaar een nieuwe kans , tegelijk met de heropening van de discotheken. Hij moet zich dan aan een aantal strikte voorwaarden houden. 

Radio 2

Meest gelezen