Groot kasteel van 3,5 meter hoog op Playmobilexpo in Roeselare: "Zou recht uit "Game of thrones" kunnen komen"

Komend weekend is er een "Playmobilweekend" in Roeselare. Het is de eerste keer dat er zo een evenement wordt georganiseerd in West-Vlaanderen. Enkele liefhebbers zijn al weken aan het bouwen aan reusachtige opstellingen.

Wim Vinckier is een echte fan van het speelgoed. "Als volwassene speel je er niet meer mee, maar maak je diorama’s. Dat zijn eigenlijk grote maquettes", zegt hij. Zelf werkt Vinckier mee aan een groot kasteel met een veldslag. "Het is een fantasyscène die recht uit "Game of thrones" zou kunnen komen. Het zal het grootste werk zijn dat in West-Vlaanderen al te zien geweest is. Het is 3,5 meter hoog."

Radio 2

De speelgoedfreak werkt daarvoor samen met 6 mensen. "Wij gebruiken er allemaal onze eigen verzameling voor. Wij werken vooral met tweedehands spullen. Ik vind die oude sets ook het leukst. Wij bouwen eigenlijk enkel met stukken die minstens 25 jaar oud zijn. Ze zijn ook gemakkelijk te repareren. Een vaak voorkomend probleem zijn bijvoorbeeld slappe armpjes. Veel mensen weten dat niet, maar je kan die poppetjes makkelijk uit elkaar halen", zegt Vinckier.

De expo vindt dit weekend plaats in Roeselare in het bedrijfsgebouw van Vinckier-Cloet.

Meest gelezen