Radio 2

Voor het eerst geen mondmasker meer op Roeselaarse markt, steeds meer gemeenten schaffen plicht af

In steeds meer steden en gemeenten moet je geen mondmasker meer op als je naar de markt gaat. Sinds 1 september moet dat niet meer op de markten in onder andere Roeselare, Oostende, Kortrijk, Brugge, Knokke-Heist en Ieper.  Die beslissing ligt al langer bij de steden en gemeenten zelf. 

In Roeselare kon je vandaag voor het eerst zonder masker je inkopen doen op de markt. Zowel bezoekers als markt- en foorkramers hoeven er geen meer te dragen. De mensen en marktkramers reageren blij, maar blijven toch voorzichtig. De een vindt het makkelijker praten zonder mondmasker, de ander is voorzichtig en houdt hem liever aan van zodra er toch wat volk is.

Radio 2

Het zijn de steden en gemeenten zelf die beslissen of je een mondmasker op moet of niet op markten en kermissen. En lang niet iedereen heeft de regels al versoepeld. In Blankenberge bijvoorbeeld moet je wél nog een mondmasker op als je naar de markt gaat. Het stadsbestuur van Roeselare benadrukt wel dat, op basis van de federale regels, de mondmaskerplicht blijft gelden in bepaalde omstandigheden, zoals op het openbaar vervoer, in de stations en in winkels en winkelcentra. 

Meest gelezen