BELGA

Hommage aan filmregisseur Robbe De Hert in De Roma in Borgerhout: "Een verdiende en ontroerende hulde"

Gisterenavond was er in De Roma in Borgerhout een hommage aan filmregisseur Robbe De Hert, die vorig jaar overleed. Onder meer filmmakers Erik van Looy en Stijn Coninx vertelden wat De Hert betekend heeft voor de Vlaamse film. Wie er was, zowel bewonderaars als vrienden en familie, vonden het een geslaagde herdenking. "Je kan niet alle facetten van zijn leven laten zien, maar daarin zijn ze toch goed geslaagd", zegt een toeschouwer. 

De avond kreeg de slogan "Uwen beste film is uw eigen leven", wat een bekende quote was van de Antwerpse filmregisseur Robbe De Hert. Verschillende filmmakers zoals Erik Van Looy, Jan Verheyen, Stijn Coninx en Luc Pien kwamen aan het woord met getuigenissen over De Hert, afgewisseld met beeldmateriaal. 

De hommage was heel sterk. Het liet alle facetten van Robbe zien

"Het was heel mooi en vooral interessant. Ik leerde zelfs een aantal dingen die ik eerder nog niet wist", vertelt een toeschouwer aan Radio 2 Antwerpen.  "Het was heel sterk en het liet alle facetten van Robbe zien, zowel de filmmaker als de typische Antwerpenaar. Je kan natuurlijk niet alles laten zien, maar daarin zijn ze wel goed geslaagd", klinkt het nog.

Ook de Minister van staat en gewezen toppoliticus Willy Claes was aanwezig op de hommage. "Robbe en ik waren goede vrienden. Als je het mij vraagt, heeft deze avond hem vrij representatief weergegeven. Er zijn herinneringen bovengekomen die me toch ontroerd hebben. Het was een verdiende hulde", besluit Claes.

Meest gelezen