Museum M waar ook kunst op het dak komt

Kunst op Leuvense daken moet ervoor zorgen dat de stad mooi in beeld komt tijdens het WK wielrennen

De stad Leuven wil goed in beeld komen tijdens de live-uitzendingen van het WK wielrennen eind september. Op enkele daken in de stad, zoals dat van het Museum M, komen kunstwerken die de aandacht moeten trekken van de televisiecamera in de helikopter.  

"Tijdens het WK wielrennen in Leuven zal de stad ongetwijfeld mooi in beeld komen", zegt schepen van cultuur Denise Vandevoort. "We hebben samen met de mensen die de televisieuitzending verzorgen, bekeken wat voor de stad de belangrijkste plekken zijn. De Grote Markt is daar natuurlijk bij, maar ook het Museum M, de Vaartkom, het Arenbergkasteel. Dat zijn allemaal interessante plekken voor het toerisme."

Dak van het Museum M

Er komen ook kunstwerken op enkele Leuvense daken. "Op het dak van het Museum M zal kunstenaar Alexis Gautier die daar binnenkort zijn tentoonstelling opent, ook iets doen dat vanuit de lucht goed te zien zal zijn", vertelt Vandevoort. "En ook op de daken van het Arenbergkasteel, het kunstencentrum STUK en de zaal Rijschool zal kunst te zien zijn. Daarvoor zijn we nog op zoek naar een Leuvense kunstenaar."

Dit gaat Leuven wereldwijd in de picture zetten. 

Schepen Denise Vandevoort

"Zelfs onze eigen stadsdiensten hebben plannen om iets te doen wat vanuit de lucht heel zichtbaar zal zijn, bijvoorbeeld op het Artoisplein of in de Kruidtuin", voegt de schepen er nog aan toe. "Alle mogelijke vormen van kunst zullen te zien zijn vanuit de lucht. Dit gaat Leuven wereldwijd in de picture zetten."

Meest gelezen