Radio 2

Moorslede krijgt nieuw gemeentehuis: "Plots de kans om een oud warenhuis op de markt te kopen"

Moorslede krijgt een nieuw gemeentehuis. Het bestuur kocht een oud winkelpand op de grote markt en wil de site ombouwen tot een administratief centrum. Het oude gemeentehuis grondig renoveren zou te duur en praktisch niet haalbaar zijn. 

Het nieuw administratief centrum van Moorslede komt vlak bij de markt, waar nu een leegstaande supermarkt is. Het is nog niet voor meteen. Het gemeentebestuur zal de plannen voorbereiden, maar de bouw is pas voor de volgende legislatuur. Burgemeester Ward Vergote (Visie): "We hadden de kans om het oud warenhuis aan te kopen voor een aantrekkelijke prijs. Maar dit was niet voorzien in het meerjarenplan. De budgetten moeten in de volgende legislatuur worden ingepland. We zullen wel al starten met de bevraging van de medewerkers, navraag doen bij collega-gemeenten en met een studiebureau de eerste stappen zetten. Zo kunnen we in de volgende legislatuur meteen overgaan tot realisatie."

Te duur om het historische gebouw volgens de moderne technieken te renoveren.

Burgemeester van Moorslede, Ward Vergote

Ceremoniële functie

In het huidig gemeentehuis, een oud historisch gebouw, is het nogal krap geworden. "Het zou heel duur zijn op het vlak van duurzaamheid en energiezuinigheid om het gebouw te renoveren. Alle moderne technieken zullen we toepassen op de nieuwe gebouwen. We gaan ook meer ruimte voorzien dan nodig, zodat we een buffer hebben voor de toekomst." 

En wat met het oude gebouw? "De mooie zalen willen we behouden voor ceremoniële aangelegenheden. Wat we met de andere ruimtes doen, daar moeten we nog eens concreet over nadenken. Maar we zijn heel enthousiast met de aankoop van de nieuwe site en we gaan nu eerst dromen over ons nieuw administratief centrum." 

Meest gelezen