Politie Regio Turnhout

Ooggetuigen dolle chauffeur Turnhout: "Iedereen was bang, een moeder met kind moest rennen voor haar leven"

Astrid Thielemans en Michaël Serrien vreesden gisteravond voor hun leven op de Grote Markt in Turnhout. Een dolgedraaide chauffeur begon in de autovrije zone met gierende banden rondjes te rijden. "Levensgevaarlijk als hij de controle over zijn stuur zou verliezen", klinkt het op Radio 2 Antwerpen.

"Ik zat rond half negen iets te eten op een terras op de Grote Markt in Turnhout.  Plots hoorde ik gierende remmen of banden achter mij. We zagen een auto rondjes draaien met veel lawaai en vertoon. Ik had de schrik van mijn leven want dat bleef maar duren. Ik voel de adrenaline nog nu ik erover vertel", zegt ooggetuige Astrid Thielemans op Radio 2 Antwerpen. 

"De uitbater van het restaurant had de nummerplaat genoteerd en de politie gebeld. Even later verdween de chauffeur en keerde de rust terug. Toen hij daarna weer de Grote Markt opreed, ging hij nog driester tekeer. Toen zat de schrik er pas echt in", zegt Thielemans. 

Moeder met kind moest rennen voor leven

Een zelfde geluid bij Michaël Serrien van bistro Bardo. "Ik was zoals iedereen op de Grote Markt bang dat er iets ergs ging gebeuren. Stel dat hij de controle over zijn voertuig zou verliezen en zou inrijden op een terras.  Er was een moeder met een kinderwagen die letterlijk voor haar leven heeft moeten lopen om niet aangereden te worden. Iedereen was bang", vertelt hij aan Radio 2.  

Omstaanders konden de man overmeesteren toen hij uitstapte. Er vielen geen gewonden. Wat de man precies bezielde, is nog niet duidelijk. Wel heeft het parket ondertussen bevestigd dat hij onder invloed was. De auto van de man is in beslag genomen. 

Beluister hier het gesprek:

Meest gelezen