Testlab revalidatie-hulpmiddelen in Herk-de-Stad: "We willen de brug slaan tussen de zorg en de bedrijfswereld"

In het revalidatiecentrum van het Jessaziekenhuis in Herk-de-Stad is vanochtend het project "Frame" voorgesteld. Frame is een testlab, een samenwerking tussen bedrijven en het revalidatiecentrum waar revalidatie-hulpmiddelen kunnen getest worden. 

Sint-Ursula in Herk-de-Stad, één van de campussen van het Jessaziekenhuis, heeft al langer een stevige reputatie op het vlak van revalidatie. De ervaring die ze opgebouwd hebben zal van pas komen in het nieuwe testlab "Frame", een samenwerking tussen bedrijven en het revalidatiecentrum.

"We gaan een stukje klinische testingvalidatie trajecten opzetten voor bedrijven, universiteiten en hogescholen die nieuwe innovaties voor de zorg willen gaan ontwikkelen", zegt Sarah Meyer. "Concreet gaan we onze klinische expertise aanbrengen waarbij we patiënten, maar ook therapeuten en onze medische experten rond tafel gaan zetten samen met de bedrijven. Om er zo voor te zorgen dat alles wat ze als eindgebruiker nodig hebben, al in een vroege fase in die innovatie kan meegenomen worden."

De provincie Limburg geeft 300.000 euro steun aan het project.  

Meest gelezen