Een uitverkochte Lotto Arena tijdens Bart Peeters Deluxe
Hugo Van Beveren

Bart Peeters herneemt in december zijn Deluxe-concerten in Lotto Arena en vestigt record van langstlopende reeks

Bart Peeters mag vanaf december eindelijk weer de Antwerpse Lotto Arena vullen met zijn Deluxe-concerten. Dat maakte de populaire zanger vanavond zelf bekend in "De afspraak". Door het ongeziene succes werd de concertreeks eind 2019 telkens verlengd, maar corona zorgde voor een abrupte onderbreking van de festiviteiten ter ere van zijn 60e verjaardag.  

De concertreeks Bart Peeters Deluxe vormde in november 2019 de apotheose van de 20-jarige solo-carrière van de zanger. Voor de gelegenheid vulde Peeters de Lotto Arena telkens met een indrukwekkend 500-koppig koor onder leiding van Hans Primusz. 

Bart Peeters zingt "Dicht bij mij" met 500-koppig koor

"Mijn band, het koor en ikzelf dachten eerst dat we de Lotto Arena hoogstens 1 of 2 keer zouden vullen. Er zijn niet alleen een heleboel tickets herpuzzeld, maar ook heel wat agenda's"

Bart Peeters

Na maar liefst 15 uitverkochte optredens en meer dan 100.000 verkochte tickets werd het gebeuren op 17 januari 2020 plots opgeschort vanwege corona. Er stonden op dat moment nog minstens 7 concertdata te blinken voor mei 2020. Goed voor nog eens 50.000 extra tickets. 

Die 50.000 tickets krijgen eindelijk hun herbestemming in december. Die optredens zijn dan ook meteen zo goed als uitverkocht. Maar omdat zowel de zanger als het publiek er maar niet genoeg van krijgen, zullen er wellicht ook nog enkele extra concertdata volgen. Met de voorlopig 22 avondvullende concerten is het alvast de langst lopende productie ooit in de geschiedenis van de Lotto Arena. 

Huzarenstukje

Bart Peeters is blij als een kind om weer samen te mogen zingen met zijn band De Ideale Mannen en zijn geliefde koor: "De voorbije zomeroptredens waren al een mooi begin van de bevrijdingsfeesten. Maar de ultieme soundtrack van de bevrijding zal zich voor mij pas in de Lotto Arena met mijn 500-koppig koor voltrekken. Het moet met alles erop en eraan. Daarom moeten we wachten tot december."

De 50.000 tickets omboeken is voor de organisatoren een huzarenstukje. "Dat is een waanzinnig ding, want mensen die een ticket hadden voor de maandagavond, moeten opnieuw op een maandagavond ingepland worden. Maar misschien hebben die al iets anders te doen."

Bart Peeters brengt ontroerende ode aan Stefaan Fernande

In "De afspraak" bracht Bart Peeters vanavond ook hulde aan liedjesschrijver en componist Stefaan Fernande, die afgelopen dinsdag overleed. 

Hij schreef nummers zoals "Nobelprijs" van Clouseau, "Vuurwerk" van Camille, "Scars" van Stan Van Samang of "Düm Tek Tek" van Hadise. Maar volgens Bart Peeters was "Porselein", het nummer dat hij voor Yasmine schreef, zijn meesterwerk. "In die tijd was dat gek genoeg een disco-funkliedje. Maar ik ga het spelen zoals ik denk dat hij het bedoelde."

Bekijk hier Bart Peeters die een uitgeklede versie van "Porselein" brengt in "De afspraak" als eerbetoon aan Stefaan Fernande:

Videospeler inladen...

Meest gelezen