Wouter Proost belde op 16 augustus nog naar zijn moeder vanuit het Franse skioord Isola 2000.
Patrick Rouzet (Wikipedia) / Facebook

Leuvense bergwandelaar al weken vermist in Franse Alpen: "Hij zou zeker iets laten weten"

De Franse hulpdiensten zijn op zoek naar Wouter Proost uit Heverlee. De ervaren bergwandelaar vertrok op 16 augustus voor een trektocht op zijn eentje in de Franse Alpen, maar sindsdien heeft niemand nog iets van hem gehoord.

"Dit is echt onrustwekkend. Ik ken Wouter goed als vriend en lid van onze vereniging", bevestigt Walter De Bruyne van Bergsport Vlaams-Brabant het verhaal uit Het Nieuwsblad. "Hij heeft veel ervaring en doet wel vaker meerdaagse trektochten. Zowel fysiek als mentaal is hij erg sterk. Op 16 augustus heeft hij voor het laatst contact gehad met iemand. Vanuit het Franse skioord "Isola 2000" heeft hij die dag nog gebeld met zijn moeder om te laten weten dat hij een paar dagen onbereikbaar zou zijn."

Facebookpagina Wouter Proost

Zoeken met helikopters

De bedoeling was dat Wouter een vijftal dagen zou rondtrekken om nadien aan te komen in het Franse dorpje Barcelonnette. "Toen hij daar op 22 augustus nog steeds niet was aangekomen, sloegen zijn ouders alarm. Ze konden hem niet meer bereiken en hij belde ook zelf niet terug", vertelt Walter op Radio 2 Vlaams-Brabant. Intussen zou Wouter al bijna twee weken terug moeten zijn.

Vreemd detail: de gsm van Wouter gaat volgens Walter momenteel nog over, maar springt na een paar keer bellen op voicemail. "Wouter had zeker iets laten weten als hij vertraging zou oplopen. En al zeker aan zijn ouders. Zijn familie is enorm ongerust en ook wij maken ons veel zorgen." De Franse autoriteiten zoeken intussen zowel te voet als met helikopters verder naar Wouter. Ook het parket van Leuven is betrokken bij het onderzoek.

Archieffoto: Wouter Proost is intussen al twee weken vermist in de Franse Alpen.
Facebookpagina Wouter Proost

Meest gelezen