ROBIN UTRECHT

Brusselse medewerker registreerde niet-gevaccineerde kennissen als gevaccineerd

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), de instantie die de Brusselse vaccinatiecampagne coördineert, heeft zaterdag ontdekt dat een administratief medewerker fraude heeft gepleegd via het registratiesysteem Vaccinnet. De persoon in kwestie gaf enkele namen in van kennissen die niet gevaccineerd waren, maar zo wel een Covid-certificaat kregen. De medewerker werd op staande voet ontslagen.

"Dit vormt een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid", klinkt het bij de GGC. "De betrokken persoon werd daarom ook op staande voet ontslagen en als GGC overwegen we om juridische stappen te ondernemen."

Dit is een frauduleuze daad die levens kan kosten

Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie

De administratief medewerker misbruikte de toegang tot Vaccinnet door kennissen die niet gevaccineerd zijn in te geven alsof zij wel al hun twee dosissen van het coronavaccin hadden gekregen. Op die manier kregen zij een geldig Covid Safe Ticket zonder ooit geprikt te zijn. 

Hoewel het om een beperkt aantal mensen gaat die frauduleus zijn ingegeven, is het een daad die levens kan kosten, benadrukt de GGC.  "De valse verklaringen kunnen leiden tot onjuiste diagnoses, fouten op het vlak van quarantainemaatregelen en isolatie en de besmetting van kwetsbare personen. Op grotere schaal zou de analyse van epidemiologische situatie zelfs vertekend kunnen raken", besluit de GGC. 

Meest gelezen