Radio 2

In zwembad 't Soete Dal in Zutendaal genieten ze van zomerse dag: "Ieder beetje zon pikken we nog mee!"

Het warme nazomerweer lokte vandaag heel wat mensen naar buiten. In zwembad 't Soete Dal in Zutendaal kwamen 400 tot 500 bezoekers een frisse duik nemen. "Dit is een goede dag, maar het maakt de slechte zomer niet goed", aldus een medewerker van het zwembad. 

"Ik ben vandaag speciaal vroeger gestopt met werken om te profiteren van het mooie weer", vertelt een vrouw die ligt te zonnen aan het zwembad 't Soete Dal. "Ik ben mijn dochter uit de opvang gaan halen zodat ze hier kan zwemmen." Veel mensen die de zon in het buitenland niet konden opzoeken, genieten nu van het laatste zomerweer. "We hebben veel in onze tuin gezeten of zelfs binnen. Dit weer maakt het dan toch deels goed." 

We hebben deze zomer veel sluitingsdagen gehad, maar we blijven positief en hopen dat het volgend jaar beter gaat

Medewerker zwembad 't Soete Dal

"Het is een van de eerste dagen dat we dit mogen meemaken", begint een medewerker van het zwembad.  Het slechte weer deze zomer was een streep door de rekening van heel wat buitenzwembaden. "Als we deze dag bekijken, zitten we nog maar aan een tiende bezoekers in vergelijking met een goede dag vorige zomer. We hebben veel sluitingsdagen gehad, maar we blijven positief en hopen dat het volgend jaar beter zal gaan." 

Radio 2

Dat het een goede dag is, toont jong en oud aan het zwembad. "Mijn dochtertje en haar vriendinnen hebben het verjaardagsfeestje naar hier verplaatst, want ze wilden echt nog eens genieten van het water en het weer", vertelt een jonge mama. Ook enkele tieners zijn enthousiast over hun uitstap. "We gaan zeker nog in het zwembad, maar we hopen wel niet te verbranden. We zijn die zon niet meer gewoon", lachen ze. 

Meest gelezen