AFP or licensors

Oostkamp zet zich schrap voor de komst van voetbalster Lionel Messi

Het viersterrenhotel Van der Valk in Oostkamp wordt de uitvalsbasis van voetbalster Lionel Messi en zijn collega's van PSG. De voetballers zullen er 2 dagen hun tenten opslaan in aanloop naar hun Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge. "Maar fans die hopen een glimp op te vangen van de sterren zullen teleurgesteld zijn", waarschuwt burgemeester Jan De Keyser (CD&V).

Volgende week woensdag speelt de Argentijn Lionel Messi met zijn nieuwe voetbalploeg Paris Saint-German tegen Club Brugge voor de Champions League. Samen met andere wereldsterren als Neymar en Kylian Mbappé zal hij logeren in het Van der Valk hotel in Oostkamp. 

De gemeente zet zich schrap voor de komst van de Franse topploeg en neemt heel wat veiligheidsmaatregelen. "Fans die hoopten op een selfie met de sterren zullen van een kale reis terug thuis komen", waarschuwt burgemeester Jan de Keyser (CD&V). "We willen een waardige gastgemeente zijn en respecteren de privacy van de ploeg, en in het bijzonder haar wereldspelers.

Het hotel wordt hermetisch afgesloten

"Dinsdag komen de topspelers vanuit Parijs aan en dan hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Het belangrijkste is dat het hotel hermetisch zal afgesloten worden", vertelt de Keyser. "Dat betekent dat mensen die niet bevoegd zijn om het hotel te betreden, ook niet op de terreinen of op de parkings zullen kunnen. Binnen het domein zelf is het PSG zelf dat de bewaking op zich neemt via een security firma. Buiten het terrein zal onze politie toezicht houden." 

Het heeft dus weinig zin om af te zakken naar het hotel, bevestigt de burgemeester. “Je zal er heel weinig tot helemaal niks kunnen zien. De bus zal tot voor de ingang worden gereden. De kans dat je Messi zal kunnen spotten, is dan ook bijzonder klein." 

Na de match op woensdag 15 september vertrekken de spelers onmiddellijk terug naar Parijs.

Meest gelezen