Sputnik

Russische minister van Noodsituaties overleden terwijl hij  leven probeerde te redden van filmmaker

De Russische minister van Noodsituaties Jevgeni Zinitsjev is om het leven gekomen tijdens een militaire oefening in de noordelijke stad Norilsk. Dat heeft het ministerie meegedeeld. De 55-jarige minister kwam om het leven tijdens een oefening in het noordpoolgebied toen hij het leven probeerde te redden van een Russische filmregisseur. 

"Zinitsjev stond op de rand van een klif toen een cameraman uitgleed en in het water viel", dat schreef Margarita Simonjan, hoofdredacteur van het pro-Kremlin televisiekanaal RT op Twitter. "Niemand had zelfs maar de tijd om uit te zoeken wat er aan de hand was toen Zinitsjev in het water sprong om de man, die was gevallen, te redden", aldus Simonjan. "Zinitsjev viel op een uitstekende steen."

Later werd bekend dat de minister in het water sprong omdat hij de gerenommeerde regisseur Alexander Melnik wilde redden. Melnik was aanwezig tijdens de tocht om een ​​locatie te kiezen voor zijn toekomstige documentaire over de ontwikkeling van de Noordpool en de Noordelijke Zeeroute.

Zowel de minister als de regisseur overleden in een helikopter op weg naar het ziekenhuis, meldde het staatspersbureau Sputnik News. Het ministerie heeft geen verdere details gegeven over het ongeval.

Zinitsjev was lid van de Russische nationale veiligheidsraad, hij was minister sinds 2018.  Eerder stond de man onder meer in voor de beveiliging van de Russische president Vladmir Poetin.

Poetin heeft intussen gereageerd en zijn medeleven betuigd aan de familie van de minister. "Ze werkten verschillende jaren samen", stond er nog in het persbericht van het Kremlin te lezen. Poetin heeft nog niet gereageerd op de dood van de filmmaker. 

Meest gelezen