Radio 2

Sluiting dreigt voor Brugse school

Basisschool De Witte Stamroos in Brugge is dringend op zoek naar 3 nieuwe leerlingen. Als er geen extra inschrijvingen zijn, moet de school dicht.

De school krijgt nog tot eind september de tijd om 3 extra leerlingen te vinden. Momenteel zijn er 13 leerlingen en dat moeten er voor een vrijekeuzeschool minstens 16 zijn. Eenvoudig wordt dat niet, want het schooljaar is al van start gegaan en het is bovendien een bijzondere school. De Witte Stamroos is een evangelische school, een school waar de bijbel centraal staat, en bestaat nog maar 4 jaar. 

We bezoeken nog enkele kerken om wat reclame te maken

Adjunct-directeur Frauke Meyfroodt

Adjunct-directeur Frauke Meyfroodt zit met de handen in het haar. "We zijn redelijk radeloos. We hebben in de zomer al extra inspanningen gedaan. Zodra het mocht, hebben we opendeurdagen georganiseerd. Maar in de zomer is het niet zo eenvoudig om die kinderen nog te vinden. We zouden het jammer vinden als we dit project moeten stopzetten. We zijn nog bezig ouders aan te spreken. We bezoeken ook nog enkele kerken om wat reclame te maken."

Geen nieuwe instroom door corona

Vorig jaar waren er nochtans meer dan 20 leerlingen. Maar er zijn ouders die hun kinderen naar een andere school hebben gestuurd omdat ze de quarantaine tijdens corona niet fijn vonden. Er zijn ook ouders die naar het buitenland zijn verhuisd. 

"Ouders willen vertrouwen hebben in een school. Ze willen de school zien. En we hebben bijna 2 jaar lang door corona geen openschooldagen kunnen organiseren, waardoor we heel weinig nieuwe contacten hebben kunnen leggen, terwijl we dat vroeger wel hadden."

Als er zich tegen eind deze maand geen 3 extra leerlingen inschrijven, dan moeten de 4 leerkrachten en 13 kinderen die er nu les volgen een andere school zoeken. 

Meest gelezen