Veel mensen willen nog een dagje naar zee, en dat leidde deze voormiddag tot drukte in het station Brussel-Zuid.

Volop genieten van een (laatste?) nazomerdag, extra treinen naar de kust

Een stralende zon en temperaturen die plaatselijk kunnen oplopen tot 29 graden. Wie wil genieten van zomers weer, doet er goed om er vandaag van te profiteren. Het lijkt er volgens de weersvoorspellingen op dat het de (voorlopig?) laatste échte nazomerdag is. Veel mensen trekken met de trein een dagje naar zee, en dat leidde deze voormiddag tot drukte in het station Brussel-Zuid.

Vandaag krijgen we nog een droge, zonnige en warme dag, met enkele hoge wolken. De maxima liggen tussen 23 graden in de Hoge Venen en lokaal 29 graden in Laag- en Midden-België. Een zomerse dag dus, en veel mensen trekken met de trein naar zee. Dat leidde deze voormiddag tot drukte op de perrons in het station Brussel-Zuid.

"Het is druk omdat het goed weer én woensdag is", zegt de NMBS. "We leiden de mensen die naar de kust gaan naar specifieke perrons. Er zijn ook twee extra treinen naar de kust ingelegd."

Hoe ziet de rest van de week eruit?

Vanavond blijft het droog en lichtbewolkt, in de loop van de nacht neemt de bewolking toe langs de Franse grens. Morgen is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien. Die kunnen lokaal onweerachtig zijn, en de kans is groter in het oosten dan in het westen van het land. De maxima liggen tussen 19 graden in de Hoge Venen en 24 of lokaal 25 graden in het westen.

Vrijdag is het 's ochtends zwaarbewolkt met regen of enkele buien ten zuiden van Samber en Maas. Elders is het overwegend droog. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met enkele (mogelijk onweerachtige) buien. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden.

Zaterdag en zondag is het vaak bewolkt met kans op wat neerslag, in sommige streken kan het volledig droog blijven. De maxima liggen rond 20 à 21 graden.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (dinsdag 7 september, 20u)

Videospeler inladen...

Meest gelezen