Radio 2

Yasmine Chakib is jobstudent van het jaar: "Blij dat ik mijn creativiteit kwijt kan in deze studentenjob"

UNIZO en HR-dienstengroep Liantis verkozen vandaag Yasmine Chakib tot jobstudent van het jaar. Ze werkt sinds april bij Bol & Orchestra en staat in voor de bedrijfscommunicatie. "Ze geeft zelf ideeën en heeft veel gedaan voor onze communicatie. Als iemand dit verdiende, is zij het wel", aldus fiere werkgeefster Vanessa Novak. 

Vorig jaar waren er bijna 500.000 jobstudenten actief. Een daling van 11%, vooral te wijten aan de coronacrisis. Yasmine Chakib uit Maasmechelen ging in april dit jaar in Hasselt aan de slag.  Ze studeert grafische vormgeving en werkt als jobstudent bij Bol & Ochestra, een speciaalzaak voor Europese akoestische piano's. "Ze heeft onze bedrijfscommunicatie mee vorm gegeven en past haar opleiding echt toe op ons bedrijf", aldus werkgeefster Vanessa Novak. 

De titel kwam voor Yasmine als een verrassing, en ze reageerde heel dankbaar en enthousiast. "Ik had het totaal niet zien aankomen, het is wel de eerste keer dat ik me zo goed voel als jobstudent bij mijn collega's. Het is fijn dat ze me zo waarderen." Ze vindt het werk bij Bol & Orchestra een echte meerwaarde voor haar ontwikkeling als student. "Als student leer je veel dingen, maar je kan ze nooit toepassen. Voor mij is dit de ideale opwarming om kennis te maken met de werkwereld." 

Een zichtbaar verraste Yasmine (links) met haar werkgevers en Mario Bonen van Liantis (links)
Radio 2

Yasmine is een ideale jobstudent, volgens Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "Ze doet niet alleen datgene wat een normale jobstudent doet, maar ze heeft dingen gedaan die het bedrijf anders niet had kunnen doen. Ze combineert haar opleiding perfect met de werkomgeving waar ze nu in zit." Haar inzet werd beloond met een award van UNIZO en een extra maandloon van 1.500 euro, geschonken door Liantis. 

Meest gelezen