Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

14 doden bij brand op covidafdeling in Noord-Macedonië

In Noord-Macedonië zijn 14 doden gevallen bij een brand op een tijdelijke covidafdeling van een ziekenhuis. De brand zou zijn ontstaan na een explosie en zich snel uitgebreid hebben omdat het om een tijdelijk opgetrokken gebouw ging met veel plastic. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers, meldt het parket. 

In Tetovo, een stad in het noordwesten van het Balkanland Noord-Macedonië, zijn bij een brand op de covidafdeling van een ziekenhuis al zeker 14 doden gevallen. Mogelijk loopt dat cijfer nog op, want het parket is nog steeds op zoek naar slachtoffers.

Hoe de brand precies is ontstaan, is nog niet duidelijk. Er zou volgens de eerste berichten een explosie zijn geweest, maar de oorzaak daarvan is nog niet bekend. De brand verspreidde zich razendsnel, omdat het ging om een modulair gebouw, dat tijdelijk opgetrokken was als covidafdeling. Het gebouw bevatte veel plastic, dat snel vuur vatte.

Het is wereldwijd zeker niet de eerste keer dat brand uitbreekt op covidafdelingen van ziekenhuizen. In juli kwamen in Irak zeker 92 mensen om het leven bij een brand na het ontploffen van een gasfles. In juni vielen in Rusland nog 3 doden nadat een beademingsapparaat op een afdeling intensieve zorgen oververhit raakte. 

Ordediensten zoeken naar meer mogelijke slachtoffers.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen