Videospeler inladen...

5 woningen getroffen door brand in Diest: "Al tweede keer dit jaar dat het brandt in deze wijk"

De wijk Parelserf in Webbekom bij Diest is opnieuw getroffen door een brand. Vijf woningen raakten daarbij beschadigd, waarvan drie volledig zijn uitgebrand. Niemand raakte gewond. In maart van dit jaar waren in dezelfde wijk al eens twee woningen uitgebrand.

Rond 19 uur gisteravond kreeg de brandweer de oproep voor een uitslaande woningbrand. Omdat de woningen allemaal met elkaar verbonden zijn, sloeg de brand gemakkelijk van de ene naar de andere woning over. "Er wonen hier vooral oudere mensen en gelukkig heeft iedereen de huizen tijdig kunnen verlaten, dus niemand raakte gewond en gelukkig raakten er ook geen huisdieren gewond bij de brand", vertelt burgemeester Christophe De Graef. "We zoeken nu naar opvang op korte en langere termijn, want drie van de vijf woningen zijn volledig vernield. Die mensen hebben niets meer."

Tweede brand in half jaar tijd

Opmerkelijk is dat het al de tweede brand is in een half jaar tijd in de wijk Parelserf. "Voor de wijk is dit een erg zware klap. Enkele maanden geleden waren drie woningen betrokken bij een brand.  De buurt is hier zwaar onder de indruk", aldus de burgemeester. Bij de brand in maart zou de brand veroorzaakt zijn door een spelend kind. Wat de oorzaak van deze brand is, is nog niet bekend.

Videospeler inladen...

Buurtbewoners kunnen het nog steeds nauwelijks geloven: "De brandweer had eerst moeite met het waterdebiet, dus het duurde even, ondertussen brandde de huizen als een luciferdoosje. Drie jaar geleden zijn hier alle daken vernieuwd met nieuwe isolatie, heeft het daar iets mee te maken? Sinds dan heeft het hier al twee maal gebrand met grote materiële gevolgen."

Sommige mensen zijn bang maar wij wonen hier al 40 jaar, het is hier goed, rustig, wel wat minder sociaal dan vroeger. Die branden zijn toeval.

Bewoners Parelserf, Webbekom.

De overbuurman vindt het vreselijk voor de bewoners. Maar wat doe je er aan: "Aan zo'n brand is weinig te doen, het is zeker niet aangestoken. Het is een echte ravage, verschillende huizen zijn uitgebrand of voorlopig onbewoonbaar, en amper 50 meter verder is 6 maanden geleden hetzelfde gebeurd."

Luister hieronder naar een reactie van bewoners.

Meest gelezen