Autobestuurder rijdt slagbomen kapot in Herne: "Respecteer alsjeblieft de verkeersregels aan spooroverwegen"

Spoorwegbeheerder Infrabel roept nog maar eens op om voorzichtig te zijn aan spooroverwegen, na een incident aan de overweg in Herne. Daar reed gisteravond een autobestuurder de slagbomen kapot. En dat zorgde voor vertraging bij het treinverkeer.

"Op de spoorlijn Brussel-Doornik ter hoogte van de Edingsebaan in Herne heeft een voertuig gisteravond de slagbomen stuk gereden. Gelukkig was er geen aanrijding met een trein", zegt Frederik Petit van Infrabel. "Onze technische ploeg kwam meteen ter plaatse om de slagbomen te herstellen."

Het incident zorgde voor vertragingen bij het treinverkeer omdat de treinen stapvoets moesten rijden aan de overweg waar de slagbomen vernield waren.

"Dit zijn incidenten die nog veel te vaak gebeuren", vertelt Petit. "Meestal zijn dat autobestuurders die nog snel de overweg proberen over te steken op het moment dat de slagbomen naar beneden gaan. We doen daarom nog maar eens een oproep om de verkeersregels aan spooroverwegen te respecteren."

Meest gelezen