Burgemeester Zaventem wil borden weg die oppositiepartij langs de kant van de weg heeft gezet

De burgemeester van Zaventem wil dat een aantal borden langs de kant van de weg verwijderd worden. De oppositiepartij PRO heeft op enkele plaatsen in de gemeente panelen gezet met slogans rond verkeersveiligheid. Maar je mag niet zomaar borden plaatsen als je daarvoor geen vergunning hebt, aldus de burgemeester. 

Onder meer langs de Wezembeekstraat, Olmstraat en Leuvensesteenweg in Zaventem heeft de oppositiepartij PRO panelen gezet. Op die borden roepen ze op om de verkeerssituatie te verbeteren. Maar omdat de oppositiepartij geen vergunning heeft voor die panelen, vraagt burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD) om ze weg te halen.

Volgens ons zijn die borden niet illegaal

Etienne Van Hamme, Pro Zaventem

"Volgens ons zijn die borden niet illegaal", reageert Etienne Vanhamme van Pro Zaventem. "We hebben ze gezet op vraag van buurtbewoners en landbouwers omdat er in die straten al jaren problemen zijn rond verkeerveiligheid. Er is bijvoorbeeld geen fietspad, een slecht voetpad en slechte verlichting. We hebben trouwens alleen maar positieve reacties gekregen op die borden. We hebben ook een advocaat geraadpleegd en die zei dat dit geen probleem is."

Brief

Ondertussen heeft oppositiepartij Pro een brief gekregen van het gemeentebestuur. "In die brief staat dat we binnen de twee weken de borden moeten wegdoen omdat ze illegaal zijn", zegt Vanhamme. "We wachten nu op antwoord van onze advocaat om te zien wat we moeten doen. Als blijkt dat we iets verkeerd doen, dan zullen we de borden weghalen."

"Ik vind het belachelijk dat het gemeentebestuur zich stoort aan het feit dat wij als kleine oppositiepartij onze nek uitsteken voor de mensen. We doen dat ook op vraag van de inwoners die ons gevraagd hebben om actie te ondernemen. Ik kan niet begrijpen wat er verkeerd is aan het willen meegeven van een boodschap die de inwoners aanbelangt", voegt Vanhamme er nog aan toe.

Meest gelezen