In Nyhavn in Kopenhagen was van de maatregelen al niet veel meer te merken.

Geen coronabeperkingen meer in Denemarken

In Denemarken gelden vanaf vandaag geen coronabeperkingen meer. Zo is geen coronapas meer nodig bij grote evenementen, bijvoorbeeld voetbalwedstrijden in de eerste klasse. In de pas heropende discotheken is niet langer een vaccinatiebewijs of een negatieve test nodig.

De Deense overheid bestempelt COVID-19 niet langer als een "kritieke ziekte voor de maatschappij".

De voorbije weken en maanden waren al andere versoepelingen doorgevoerd. Zo is er bijvoorbeeld geen mondmaskerplicht meer. Begin deze maand konden de discotheken opnieuw de deuren openen na anderhalf jaar sluiting.

De Deense overheid laat de coronabeperkingen varen omdat de vaccinatiegraad in het land hoog is. In Denemarken is 73,5% van de totale bevolking volledig gevaccineerd. Dat is ongeveer anderhalf procent meer dan in ons land.

Deense viroloog Jens Lundgren: "De vaccinatiecampagne was erg succesvol waardoor we de pandemie in ons land onder controle krijgen"

Videospeler inladen...

Meest gelezen