Foto: Radio 2

Discotheek in Opwijk wacht niet tot oktober en opent al op 11 september

In het Vlaams-Brabantse Opwijk is het zaterdag feest in discotheek Flight 90. Dat is opmerkelijk want volgens de coronamaatregelen mogen dancings pas op 1 oktober de deuren openen. Maar de uitbaters vroegen en kregen toestemming van het gemeentebestuur.

Nu zaterdag 11 september opent discotheek Flight 90 in Opwijk opnieuw de deuren. Er kan dus sneller opnieuw gedanst worden dan de vooropgestelde datum van 1 oktober. Uitbater Tom Peelman heeft daarvoor toestemming gevraagd aan het gemeentebestuur: "We hebben een aanvraag ingediend voor een indoor evenement en kregen toestemming. We werken dan ook met het covid safe ticket en we beperken het aantal bezoekers. Ook op 25 september houden we zo'n event."  

Feesten met 800 mensen

Om mee te kunnen feesten moeten bezoekers  deze maand wel nog hun Covid Safe app laten scannen aan de ingang.  En omdat onze bezoekers ouder dan 20 jaar moeten zijn, is ook een identiteitskaart verplicht. "Daarbovenop moeten bezoekers  ook een lidkaart kunnen voorleggen of aankopen", legt Peelman uit.  "Eens binnen zal er dan met zowat achthonderd andere mensen gefeest kunnen worden zoals vroeger. Dat zal de eerste keer zijn sinds maart 2020 dat we hier dezelfde sfeer zullen creëren. Om alles veilig te houden is hier ook een verplichte koostofdioxidemeter. Onze ventilatie stond al op punt van voor de coronacrisis dus zal er weer gefeest kunnen worden van 22u tot 6u "

 Vanaf 1 oktober zal alles ook zonder coronacontroles verlopen.

Meest gelezen