Radio 2

Duizenden kroppen sla op de ring van Roeselare

In Roeselare zijn deze middag duizenden kroppen salade op de ring terechtgekomen. De lading viel tijdens de rit naar de veiling uit een aanhangwagen. Het ongeluk veroorzaakte verkeershinder en vooral een gepeperde rekening voor de landbouwer uit Ieper.

Rond 11.15 uur kieperden tientallen bakken met verse salade aan het kruispunt van de R32 met de Diksmuidsesteenweg uit de aanhangwagen van een tractor. De brandweer moest een handje toesteken om alle bakken en kroppen salade op een vrachtwagen te laden. Dat karweitje nam twee uren in beslag. De rechterrijstrook van de Roeselaarse ring richting Ardooie bleef al die tijd voor het verkeer afgesloten. Dat zorgde voor wat verkeershinder. 

Het ladingverlies zal de Ieperse landbouwer een gepeperde rekening opleveren. Hij krijgt niet alleen de rekening van de brandweer voorgeschoteld, maar mag ook een boete van de politie verwachten omdat de lading niet of slecht vastgelegd was. Ook het zeil was niet naar behoren vastgemaakt. Of de salade nog bruikbaar is voor consumptie, is niet meteen duidelijk.

Meest gelezen