De kermis in Hasselt in 2020

Hasselt kermis: bijna zoals vroeger, maar wel nog mét mondmasker

Hasselt Kermis, één van de grootste kermissen van Vlaanderen, start op 18 september.  De kermis is een massa-evenement met meer dan 5.000 bezoekers, dus vraagt de federale overheid wel om een mondmasker te blijven dragen.   Ook het vuurwerk aan de Kanaalkom staat weer op het programma.

De kermis in Hasselt opent in normale opstelling met 163 attracties waarvan er drie sinds dit jaar aan zijn toegevoegd. De Snow Jet, de Big Splash of de boomstammetjes, en de Techno Power. De kermis wordt traditiegetrouw in gang gezet met een vuurwerkspektakel aan de Kanaalkom. "We kozen dit jaar voor vuurwerk dat 80 meter hoog in de lucht wordt geschoten. Op die manier kunnen we de mensenmassa beter spreiden", aldus burgemeester Steven Vandeput. 

Mondmaskerplicht

Omdat het vuurwerk met voldoende afstand kan plaatsvinden, geldt er geen mondmaskerplicht. Op de kermis zelf vraagt de federale regering wel om een mondmasker op te zetten. Het gaat over een massa-evenement met meer dan 5.000 bezoekers zonder reserveringen, tijdsloten en compartimentering, dus een mondmasker dragen moet wel. "We volgen de regels, maar deze enkele beperking zal de sfeer niet drukken. Je gezond verstand gebruiken is de boodschap", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen