Stad Aalst

Horeca-uitbaters in Aalst kunnen deze winter hun terras laten staan

Vanaf 1 oktober mogen horeca-uitbaters in Aalst hun terrassen opnieuw wind- en waterdicht maken. De stad geeft net als vorig jaar horecazaken de toelating om hun terras aan te passen als steun tijdens de coronacrisis. 

De stad wil de horeca-uitbaters een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze ook in de wintermaanden klanten hebben op hun terras. Ze mogen dus hun terras winterproof maken om ervoor te zorgen dat hun klanten niet in de koude en de regen zitten. 

De bestaande terrassen mogen winterbestendig gemaakt worden tot 31 maart 2022

Horecacoördinator Toon De Backer

Veel mensen willen ook in de wintermaanden blijven genieten van een cafe of restaurantbezoek, maar gaan dat al minder vaak doen als een terras niet wind- en regenvrij is. " Het gaat om een verlenging van wat er nu al geldt", zegt horecacoördinator Toon De Backer." Een gewoon terras heeft parasols, een luifel, maar die zijn niet geschikt tijdens koude en gure winterdagen. Dus krijgen de horeca-uitbaters nu de toelating om hun terras aantrekkelijk te maken tijdens de winterperiode.  Dat kan door open ruimtes dicht te maken zodat klanten alleszins al uit de regen en de wind zitten. Zo is er niet alleen meer ruimte voor meer klanten, maar ze zitten ook beschermd tegen de weersomstandigheden. Horeca-uitbaters moeten wel een aanvraag indienen bij de stad om van hun terras een winterterras te maken."

Meest gelezen