Vogels moeten uitwijken door Oosterweelwerken: "Wandelpaden in Het Rot afsluiten om vogels rust te gunnen"

Door de Oosterweelwerken moeten heel wat vogels een andere broedplek zoeken. In de buurt van het Sint-Annabos en aan Blokkersdijk wordt gewerkt aan de Scheldetunnel, maar dat zijn gebieden waar veel vogels zitten. Daarom worden een aantal wandelpaden in het nabijgelegen natuurgebied Het Rot tijdelijk afgesloten. "Zo zal het er rustiger zijn voor de vogels en kunnen ze naar daar uitwijken", zegt Annik Dirkx van Lantis. 

Dit najaar breidt de werf van de Oosterweelwerken aan de Scheldetunnel uit. Dat betekent dat er in de buurt van het Sint-Annabos en aan Blokkersdijk gewerkt zal worden, waardoor de rustplaats van vele vogels er verstoord wordt. "Om hen toch de nodige rust te gunnen,  zorgen we ervoor dat ze kunnen uitwijken naar het nabijgelegen natuurgebied Het Rot", legt Annik Dirkx van Lantis uit. 

Er komt tijdelijk minder ruimte voor wandelaars en meer ruimte voor vogels

Annik Dirx, Lantis

Concreet zullen een aantal wandelpaden in Het Rot tijdelijk worden afgesloten. "Zo is er minder ruimte voor wandelaars en meer ruimte voor vogels", zegt Dirkx. "Maar Linkeroever is natuurlijk een wandelgebied en dat zal het ook blijven. We hebben een kaart gemaakt, die ook aan de natuurgebieden zal hangen, waarop een overzicht staat van wandelpaden."

Met de Oosterweelverbinding worden het Sint-Annabos, Het Rot, het Vlietbos, Blokkersdijk en Burchtse Weel ook met elkaar verbonden door parkbruggen en ecoducten. Via die groene verbindingen kunnen niet alleen wandelaars, maar ook dieren dan ongestoord van het ene naar het andere gebied wandelen.

Bekijk op onderstaand kaartje waar je nog kan wandelen tijdens de Oosterweelwerken:

Meest gelezen