Al Fath Leuven

Al Fath moskee in Leuven organiseert vaccinatiedag

De Al Fath moskee in Leuven organiseert een vaccinatiedag voor mensen die zich tot nu toe niet wilden of konden laten vaccineren. De moskee doet dat in samenwerking met de stad Leuven. 

"Wij hebben binnen onze vzw enkele vragen gekregen van daklozen en mensen zonder geldige verblijfspapieren om zich te laten vaccineren", vertelt voorzitter Mohammed Bachiri van de Al Fath moskee in Leuven. "Ik heb dan onmiddellijk contact opgenomen met de stad Leuven om te zien wat mogelijk was en ik kreeg meteen een positieve reactie van de stad. Want Leuven wil natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen gevaccineerd zijn en kwetsbare groepen bereiken is niet evident." 

In de Leuvense moslimgemeenschap zijn de meeste mensen gevaccineerd

Mohammed Bachiri , Al Fath moskee Leuven

Ook mensen die tot nu toe nog twijfelden over een vaccin zijn welkom op de vaccinatiedag. "Wij hopen iedereen te bereiken, ook zij die nog niet gevaccineerd zijn", zegt Bachiri. "In de Leuvense moslimgemeenschap zijn de meesten gevaccineerd, maar natuurlijk heb je hier en daar mensen die nog geen prik hebben gehad. Maar in vergelijking met Brussel valt het in Leuven goed mee."

Al 10 mensen hebben zich intussen ingeschreven voor de vaccinatiedag van de moskee. Ze krijgen volgende week allemaal hun coronaprik in het vaccinatiecentrum in De Brabanthal in Leuven. 

Meest gelezen