Archieffoto eerste vlucht (9 september)
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Belgische vrouw aan boord van tweede passagiersvliegtuig dat uit Kaboel is vertrokken

Op de internationale luchthaven van Kaboel is vandaag opnieuw een passagiersvliegtuig van Qatar Airways vertrokken. Aan boord was ook een Belgische vrouw, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een dag nadat de eerste passagiersvlucht plaatsvond sinds de Amerikanen zich uit Afghanistan hebben teruggetrokken en er een einde was gekomen aan de evacuatiemissie, is opnieuw een passagiersvliegtuig van Qatar Airways naar de Qatarese hoofdstad Doha vertrokken.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zat ook een Belgische vrouw op dat vliegtuig. Hoeveel mensen er in totaal aan boord zaten, is nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat er ook 49 Fransen en hun families en 7 Nederlanders aan boord waren. En volgens het Witte Huis ook 19 Amerikanen. Het nieuwe vliegtuig was eerder op de dag aangekomen met hulpgoederen.

Op de eerste vlucht, gisteren, waren 113 mensen aan boord, vooral Afghanen met een dubbele nationaliteit, zoals de Amerikaanse, Oekraïense, Canadese of Duitse. Er vlogen ook 13 Britten en 13 Nederlanders mee.

Bij de evacuatiemissie eind augustus heeft ons land ruim 1.400 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. In totaal werden meer dan 120.000 mensen geëvacueerd.

Videospeler inladen...

Meest gelezen