Architectenbureau Rothuizen

Studentengebouw in Nederland dat woord "lul" vormt, is mikpunt van spot: "Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien"

Hilariteit in Nederland over een ontwerpfoto van nieuwe studentenflats in Middelburg, in Zeeland. De 3 gebouwen lijken samen het woord "lul" te vormen. "Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien."

De nieuwe studentenhuisvestiging is momenteel in aanbouw en zal pas volgend jaar klaar zijn. Dat het beeld nu opduikt in de Nederlandse media is het gevolg van een Facebookpost van Raymond van de Ven, stadsdichter van Middelburg. Hij deelde woensdag een foto van het ontwerp, met heel wat reactie tot gevolg.

"Een vriend van mij zag het. Hij is niet zo van de sociale media, dus heb ik het geplaatst", vertelt Van de Ven aan regionale zender Omroep Zeeland. "Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien. Ik denk dat het een lullig foutje is, maar dat een architectenbureau dat niet ziet, kan ik me nauwelijks voorstellen."

Als je wil, kun je overal wel dingen in zien

Architect Taco Tuinhof

Architect Taco Tuinhof van bureau Rothuizen, dat het ontwerp maakte, kan ermee lachen dat het ontwerp nu het mikpunt van spot is. Aanpassingen komen er niet. "Ik vind het eigenlijk wel humor. Nee, dit was zeker niet de bedoeling. Dat zou het wel ernstig maken. De bouwhoogtes zijn al vastgelegd in een plan uit 2000. Daar hebben wij op voortgeborduurd."

"Als je wil, kun je overal wel dingen in zien", zegt hij ook. "Maar ik vrees dat we er nooit meer van afkomen. Misschien, als straks de bomen groeien, dat je het niet meer ziet." De studentenwoningen komen aan het kanaal in Middelburg. Vanuit het centrum van de stad zie je het woord in spiegelbeeld (foto onder).

Meest gelezen