Videospeler inladen...

Halle voor de vijfde keer dit jaar onder water na hevige regenbuien

In Halle stond het centrum gisterenavond opnieuw blank.  Verschillende winkels liepen ook onder water. Het stadsbestuur hoopt binnenkort een bufferbekken te kunnen bouwen om het probleem om te lossen. 

Het is  al de vijfde keer dit jaar dat het centrum van Halle en dan vooral de Basiliekstraat onder water komt de staan. Dat gebeurt telkens nadat er een grote hoeveelheid water valt op zeer korte tijd. "Er is opnieuw heel wat water gevallen in het centrum", zegt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit). " Op een kwartier tijd is er zo'n 19 liter water per vierkante meter gevallen. Ja, en dan weten we dat er problemen zullen zijn in het laagst gelegen gedeelte van het centrum. " 

Aangezien er geen code geel of oranje werd aangekondigd, hebben verschillenden winkeliers hun schotten niet geplaatst, daar liep het water helaas binnen

Marc Snoeck, burgemeester Halle (Vooruit)
Videospeler inladen...

Vooral het kruispunt van de Basiliekstraat met de Maandagmarkt werd opnieuw zwaar getroffen. "Het water liep ook opnieuw binnen in verschillende winkels", gaat de burgemeester verder. "Er was geen code geel of oranje aangekondigd, dus verschillende winkeliers hadden hun schotten niet geplaatst waardoor er water de winkels binnenliep."

Bufferbekken

Om te voorkomen dat het centrum van Halle nog onder water loopt, zou er volgens de burgemeester een bufferbekken hogerop geplaatst moeten worden. "Wij hebben begin juli de opdracht gegeven om dat te bekijken, we zijn er dus mee bezig om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken." 

Meest gelezen