"Snelste kapper van Aarschot" stopt ermee: "Ik kapte ooit Freddy Horion toen hij op de vlucht was"

Roger Janssens stopt na 48 jaar met zijn kapsalon in Aarschot. Roger wordt wel eens "de snelste kapper van Aarschot" genoemd. "Vroeger stonden er verkeerslichten voor mijn zaak. De mensen zeiden toen: "Voor het licht op groen springt, ben je weer buiten." Ik kan nog steeds op 2 minuten en 50 seconden tijd iemands haar knippen", aldus Roger.

Roger heeft al een paar jaar recht op een pensioen, maar de passie was te groot dus besloot hij om nog een paar jaar door te gaan met werken. Maar nu houdt hij er dus mee op. "Mijn kinderen hebben gezegd dat ik meer moet genieten van het leven", legt de kapper uit op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik ga zeker mijn klanten en de zotte dingen die hier verteld worden missen."

Kapper van moordenaar Freddy Horion

Eén van zijn opvallendste klanten was de beruchte moordenaar Freddy Horion. Al had Roger destijds niet door wie hij voor zich in zijn kappersstoel kreeg. "Eind de jaren 70 kwam er op een dag een man met pikzwart haar en een grote bril op zijn neus langs (één van de bijnamen van Horion was "de zonnebril" red.). Hij vroeg heel beleefd of ik zijn haar wilde knippen. Ik moest het kort genoeg maken en alles rond de oren vrijmaken", gaat Roger verder. "Die avond zag ik plots beelden van diezelfde man op het tv-journaal. Pas toen had ik door dat de politie hem zocht. Ik heb toen naar de Rijkswacht gebeld om te zeggen dat de man hier was geweest en dat hij nu kort haar had in plaats van lang."

Horion kreeg in 1980 levenslang voor een zesvoudige moord.

Meest gelezen