Mechelse politie vat duo voor stelen en in brand steken van jetski

De politie heeft twee veertigers opgepakt die verdacht worden van diefstal van een jetski, die later uitgebrand werd teruggevonden in een bos. Half augustus werd de jetski gestolen in Mechelen. Kort daarna brandde het vaartuig volledig uit in het Kauwendaalbos in Sint-Katelijne-Waver. De politie voerde begin deze week huiszoekingen uit, waardoor ze de aanhangwagen terugvonden die samen met de jetski gestolen werd. De twee verdachten, mannen van 43 en 46, moeten voorlopig in de cel blijven.

In augustus werd een jetski op een aanhangwagen van een oprit gestolen in de Mechelse Kouterdreef. Even later werd de jetski in brand gestoken in het Kauwendaalbos in Sint-Katelijne-Waver, waardoor het vaartuig volledig is uitgebrand. 

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde de voorbije weken een intens onderzoek met de politiezone Bodukap. Na huiszoekingen in Sint-Katelijne-Waver op 6 september kon de politie de aanhangwagen terugvinden die samen met de jetski gestolen was. De politie vond ook gestolen bouwmaterialen en gereedschap terug, net als een hoeveelheid speed. 

De verdachten zijn twee mannen van 43 en 46 jaar uit Sint-Katelijne-Waver. Het duo was al bekend bij de politie voor een reeks eerdere feiten. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden, ze moeten dus voorlopig in de cel blijven. 

Meest gelezen