Patricia zat op 9/11 in het Big Brother-huis: “Ze hebben het ons toch verteld”

Morgen is het exact twintig jaar geleden dat terreurgroep Al Qaida aanslagen pleegde in Amerika. Veel mensen weten nog waar ze waren op het moment dat ze het nieuws te horen kregen. Patricia Cornelissen uit Tielt-Winge zat op dat moment opgesloten in het Big Brother-huis. “Ze hebben ons uiteindelijk toch op de hoogte gesteld”, vertelt Patricia in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant & Brussel.

De meeste mensen weten nog heel precies waar ze waren op het moment van de aanslagen in New York. Patricia zat op dat moment met een aantal andere deelnemers opgesloten in het Big Brother-huis van de VTM in Vilvoorde. Afgesloten van de actualiteit en van de rest van de wereld.

“Ze hebben ons op de hoogte gesteld”, vertelt Patricia Radio 2 Vlaams-Brabant & Brussel. “Omdat het zo’n belangrijk nieuws was. Mark Vanlombeek (toenmalig woordvoerder van de  VTM) is het huis binnen gekomen en heeft ons verteld wat er gebeurd is. We hebben zelfs de beelden te zien gekregen.”

Betrokken familielid

Eerst werd beslist om de deelnemers niks te vertellen en zich aan de opzet van het programma te houden. Maar toen bleek dat een familielid van deelnemer Irena om het leven was gekomen, werd de knoop doorgehakt om de bewoners toch in te lichten.

“We hebben daar met alle deelnemers meer dan een uur over gepraat. Er was ook een psycholoog aanwezig voor als iemand daar nood aan had. Het is natuurlijk al lang geleden allemaal, maar ik herinner me nog dat ze het zijn komen vertellen”, vertelt Patricia.

Beluister hieronder het gesprek met Patricia.

2001 AP

Meest gelezen