Radio 2

Promofilmpje van Nike met Belgian Cat Emma Meesseman is grote hit: "Ieper is een echte basketbalstad"

Deze week lanceerde Nike een reclamespot met Belgian Cat Emma Meesseman in de hoofdrol. Die video is ondertussen al meer dan 100.000 keer bekeken en daar is Meesseman blij om: "Het is leuk om Ieper voor te stellen als mijn thuisstad aan zoveel mensen."

Belgian Cat Emma Meeseman is één van de gezichten van sportgigant Nike. Het bedrijf heeft afgelopen week een spot gelanceerd over de roots van Emma en die liggen natuurlijk in Ieper. Het is de eerste keer dat een Europese basket-ster een wereldwijde campagne krijgt van een topmerk als Nike. 

Emma nam de cameraploeg mee naar 3 plaatsen in Ieper, die veel voor haar betekenen. "We zijn gestart bij mij thuis in een simpele setting. Ik ben een familiepersoon, die graag omringd wordt door vrienden en hier voel ik mij het meeste op mijn gemak. Als kind speelden we hier altijd buiten. We vonden het niet nodig om ergens anders naartoe te gaan, want hier thuis hadden we alles. Daarna gingen we naar de sporthal in Ieper, want daar is mijn carrière eigenlijk gestart. We hebben afgesloten in het Tortelbos. Daarbij draaide het niet specifiek om dit bos, maar ik ben graag in de natuur en we gingen er ook vaak spelen met de scouts. Dus die 3 plaatsen tonen wat er echt belangrijk is voor mij."

Als ik thuiskom, rijd ik altijd via de Menenpoort de stad binnen. Pas dan krijg ik het gevoel dat ik echt thuis ben
Belgian Cat Emma Meesseman

Meer dan 100.000 views

De reclamespot werd al meer dan 100.000 keer bekeken. Het is dus niet alleen reclame voor Nike, maar ook voor Ieper. "Maar één favoriete plaats kiezen in Ieper is niet zo simpel", vertelt Meesseman. "Als ik thuiskom van eender welke wedstrijd of eender welke richting, rijd ik altijd via de Menenpoort de stad binnen. Pas dan krijg ik het gevoel dat ik echt thuis ben. Als we dan door de Menenpoort rijden, denk ik altijd: "Amai, wat een mooie markt hebben we hier en hoe prachtig is het niet in onze stad?" Ik ben een trotse Ieperling en dat heb ik altijd al graag getoond, al lang voor de Nikespot. Ik voel me er thuis en het is nu mooi meegenomen dat meer mensen, zelfs wereldwijd, mijn thuisstad Ieper leren kennen door Nike."  

"Ik ben niet alleen zot van Ieper, maar eigenlijk ook van de boerebuiten", verklapt Emma Meesseman. "Ik ga vaak fietsen op het platteland en kan daar nu echt wel van genieten. Dat heb ik tijdens de lockdown herontdekt, want eigenlijk wist ik wel hoe mooi onze omgeving was, maar nu besef ik dat des te meer."

Radio 2

Belgian Cat maakt van Ieper basketbalstad

Voor Emma blijft Ieper het startpunt van haar basketcarrière en daar is ze trots op. "Ik denk dat Ieper wel heel fier is op hun jeugdwerking en de vele jeugdspeelsters. Omdat de Belgian Cats een grote link hebben met Ieper, zijn ze misschien nog net iets trotser op ons dan de andere steden in Vlaanderen. We voelen ook dat de prestaties van de cats een extra motivatie geven aan jeugdspeelsters en clubs om zo door te doen. Ieper zal op de één of andere manier altijd een basketbalstad blijven", lacht Emma Meesseman.

Meest gelezen