De Lijn

Roltrappen in Antwerpse metrostations krijgen onderhoud: "Problemen waar we dringend iets aan moeten doen"

In vijf metrostations in Antwerpen worden de oudere roltrappen de komende weken grondig nagekeken en onderhouden. Maandag starten de onderhoudswerken aan metrostation Astrid. Er zal daardoor hinder zijn voor de pendelaars, maar de trap blijft steeds toegankelijk en in sommige stations is ook een lift beschikbaar. "We hebben geregeld problemen met de roltrappen, wat ook gevolgen heeft voor het comfort van de reizigers", zegt Marco Demerling van De Lijn. 

Vanaf maandag 13 september zal De Lijn de roltrappen in vijf Antwerpse metrostations grondig nakijken en indien nodig ook onderhouden. "Sommige van onze roltrappen zijn al wat ouder. We hebben er geregeld problemen mee, zoals stilstand, en dit heeft gevolgen voor het comfort van onze reizigers. Daar moeten we dringend iets aan doen", legt Marco Demerling van De Lijn uit. 

De eerste roltrappen die aan de beurt komen, zijn die van metrostation Astrid, naast het Centraal Station. Daar zullen vijf roltrappen worden nagekeken. De hinder zal daar meevallen, aangezien er in beide richtingen roltrappen zijn en er telkens één richting toegankelijk blijft. "De trap is er ook nog en bepaalde stations beschikken ook over een lift", zegt Demerling.

We willen ons alvast excuseren voor mogelijke hinder

Marco Demerling, De Lijn

Als de werken aan Astrid klaar zijn, een kleine twee maanden later, volgt de stijgende roltrap bij metrostation Frederik Van Eeden, op het perron richting Linkeroever en Zwijndrecht. Daar is er maar één roltrap en zal de hinder ook groter zijn. "We willen ons hier alvast voor excuseren", zegt Demerling. Als alternatief kan je een halte verder afstappen. 

De haltes Schijnpoort, Sport en Handel komen als laatste nog aan de beurt vanaf januari 2022.

Meest gelezen