Belga Image

Staking bij afvalophaler Renewi nog niet voorbij: "In 6 gemeenten wordt vandaag geen afval opgehaald"

Bij afhaalophaler Renewi in Houthalen-Helchteren rijden ook vandaag de vuilniswagens niet uit. Het personeel staakt omdat de directie een spionagecamera plaatste in een vrachtwagen. Het personeel vindt dat onaanvaardbaar, de directie blijft achter die maatregel staan en sluit niet uit dat er in de toekomst gelijkaardige initiatieven komen. 

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de directie van Renewi hebben voorlopig niets opgeleverd. Jeroen Vleugels van het ABVV: "De directie heeft ons gegarandeerd dat er geen gelijkaardige apparatuur in andere vrachtwagens is geïnstalleerd, maar in de toekomst wil men zo'n toestel nog inzetten als er vermoedens van ernstige inbreuken zijn. Daar wil de directie niet van afstappen."

 Ook vandaag rijden de vuilniswagens niet uit. "Daardoor wordt er vandaag geen afval opgehaald in 6 gemeenten", zegt Limburg.net. Het gaat om de volgende gemeenten:

  • Lummen: papier en karton
  • Ham: PMD en tuin- en snoeiafval
  • Tessenderlo: PMD en tuin- en snoeiafval
  • Lanaken: PMD
  • Lommel (ophaalzone 10): keukenafval, textiel, tuinafval, pmd, huisvuil (Optimo)
  • Diest (ophaalzone 2): huisvuil

Limburg.net vraagt de inwoners om hun afval opnieuw binnen te halen. Wellicht zal het afval op een latere datum alsnog opgehaald worden.

Meest gelezen