Uitzonderlijk: trappist van Westvleteren dit weekend te verkrijgen op verbroederingsfeesten in Zwevegem

Komend weekend kun je een trappist van Westvleteren drinken op de verbroederingsfeesten in Zwevegem. Dat is uniek, want normaal kun je het wereldberoemde abdijbier alleen in de Sint-Sixtusabdij kopen of drinken. 

Dit weekend organiseren de jeugdbewegingen uit Zwevegem samen de verbroederingsfeesten. Dankzij de plaatselijke priester Dirk Decuypere kunnen zij aan de bezoekers een trappist van Westvleteren aanbieden. "Het was niet vanzelfsprekend om dat te regelen, maar wij hebben goede contacten met de abdij. We zijn aan het verbroederen, niet alleen de jeugdbewegingen onder elkaar, maar ook met de broeders zelf. Tijdens de zomer zijn we met de leiding een weekend naar de adbij van Westvleteren getrokken. Ze mochten daar blijven kamperen en hebben zo ook een stukje meegeleefd met de broeders. Dat schept wel een band. Natuurlijk hebben we de broeders ook uitgenodigd voor de feestelijkheden. Het zou zeer fijn zijn, als ze even kunnen langskomen", vertelt priester Decuypere aan Radio 2 West-Vlaanderen: 

De bedoeling van de verbroederingsfeesten is niet alleen dat de jeugdbewegingen met elkaar verbroederen, maar ook dat de mensen van Zwevegem weer bij elkaar kunnen zijn. "We hebben een mooie voorraad trappist staan, zodat de mensen kunnen genieten van een babbel en een biertje. Maar er zal ook allerlei randanimatie zijn. Vrijdagavond komt Gene Thomas optreden en zaterdagavond is Willy Sommers aan de beurt. Komend weekend zal ik genieten van de leuke sfeer en uiteraard ga ik zelf een trappist proeven", lacht priester Decuypere. 

Meest gelezen