Veel horecazaken zijn al maanden op zoek naar personeel.

"Wie solliciteert, krijgt meteen meerdere aanbiedingen": vraag naar horecapersoneel blijft groot

Toen de horeca begin mei weer open ging, was er een enorme vraag naar personeel. Veel vast horecapersoneel zocht tijdens de coronacrisis namelijk een andere job. Na een paar maanden is dat tekort nog niet weggewerkt. "Het wordt een echte strijd om mensen binnen te halen", zegt Jolien Beelen, die drie horecazaken uitbaat in Tielt-Winge.

"Het is in de hele sector een absolute ramp om personeel te vinden", vertelt Jolien Beelen in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant & Brussel. Jolien is verantwoordelijk voor drie horecazaken op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge. "We zijn intussen al ruim twee maanden op zoek naar een kelner. Tijdens de zomer hadden we nog het geluk dat we konden terugvallen op jobstudenten, maar daar komt deze week ook een einde aan. We moeten echt overwegen om een sluitingsdag in te voeren, terwijl we normaal gezien elke dag open zijn. We kunnen aan ons vast personeel niet vragen om zes dagen op zeven te komen werken."

Het wordt een half gevecht om mensen voor je te winnen. Het is echt absurd.

Jolien zoekt al maanden een kelner

Strijden om mensen aan te werven

"Onlangs kwam er iemand bij ons solliciteren, een meisje van 23 jaar", gaat Jolien verder. "Ze had geen ervaring in de sector maar ze was vlot en vriendelijk. Op het moment dat ik haar liet weten dat ze bij ons mocht beginnen, had ze al vier andere aanbiedingen gekregen. Het wordt een echt gevecht tussen werkgevers om iemand te kunnen aannemen. Hetzelfde geldt trouwens voor mensen die een flexijob zoeken. Dat zijn naar mijn ervaring altijd heel goede werkkrachten. Ook voor hen wordt gestreden ."

Meest gelezen