HANS PUT

Zaal van boogschuttersgilde in Beringen te koop voor 0 euro: maar koper moet ook een vereniging zijn

In Beringen staat een bijzonder pand te koop: de gildezaal Hof Ter Schaarbeek. De vraagprijs is nog specialer: 0 euro. Er is wel een voorwaarde: enkel een vereniging kan de zaal 'kopen'. 

De schuttersgilde in Beringen wordt ontbonden, omdat er te weinig schutters zijn en het merendeel van de bestuursleden tachtigers zijn. Maar alleen een andere vereniging kan de zaal gratis krijgen, en de buurt moet er iets aan hebben. Voorzitter Jos Mertens: "De nieuwe eigenaar moet dus ook een vereniging zijn, die zich hier in de wijk komt vestigen. En de mensen van de wijk moeten ook nog toegang krijgen tot het gebouw." 

Het waren trouwens inwoners van de wijk die in 1974 geholpen hebben met de bouw en de financiering van de zaal. Het waren dus zowel leden van de schuttersgilde als inwoners van de wijk die ervoor gezorgd hebben dat Hof Ter Schaarbeek er kwam.  In ruil daarvoor konden buurtbewoners de zaal gebruiken voor onder meer koffietafels of communiefeesten.

 

Meest gelezen