Britse prins Andrew gedagvaard in misbruikzaak

De Britse prins Andrew heeft zijn dagvaarding ontvangen in de misbruikzaak die tegen hem is aangespannen. Dat zeggen de advocaten van Virginia Giuffre, de vrouw die verklaart dat ze op 17-jarige leeftijd door de Britse prins misbruikt werd. Volgens Giuffre is dat gebeurd toen ze te gast was bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein. Prins Andrew ontkent de aantijgingen.

Een maand geleden werd bekend dat Virginia Giuffre de Britse prins Andrew voor de rechter zou slepen wegens misbruik. De eerste zitting in de zaak, in New York, moet komende maandag plaatsvinden. 

Voordat de zaak kon beginnen, moest eerst nog wel de dagvaarding betekend worden, zoals dat heet. En dat is na herhaaldelijke pogingen kennelijk gelukt, zo laten de advocaten van Giuffre weten.

Afgeleverd

Medewerkers van de advocaten zouden naar het huis van de prins zijn gegaan, maar die weigerde volgens Britse media ze binnen te laten. Uit rechtbankdocumenten blijkt nu dat de dagvaarding op 27 augustus toch bij de prins thuis, in Windsor is afgeleverd.

Prins Andrew zou deze week zijn intrek hebben genomen op het koninklijke landgoed Balmoral in Schotland. Tabloid The Sun concludeerde dat Andrew onderdook vanwege de rechtszaak in New York en gaf hem de bijnaam “Runaway Prince”, de vluchtende prins. Een woordvoerder van de prins wilde niet reageren op die berichtgeving.

Meest gelezen