Reddit/u/CurryKruidenKetchup

Antwerpse politie start onderzoek naar anti-LGBTQ-stickers in Antwerpen

De Antwerpse politie krijgt sinds vanmorgen verschillende meldingen binnen van anti-LGBTQ-stickers die in het straatbeeld opduiken. Op de sticker staat een doorstreepte regenboogvlag met de woorden "gewoon normaal". De cel diversiteit van de Antwerpse politie is een onderzoek gestart.

Schrijfster en activiste Fleur Pierets postte gisteren een foto van de sticker op Instagram. "Verschillende mensen hebben me een foto gestuurd van deze sticker. Het lijkt erop dat hij over heel Antwerpen opduikt", schrijft ze.

De sticker, met de woorden "gewoon normaal", is duidelijk gericht tegen de LGBTQ+ of LGBTI-gemeenschap. LGBTI staat voor Lesbian, Gay, Bi, Transgender en Intersekse. 

BEKIJK - Activiste Fleur Pierets legt uit wat er gebeurd is en waarom ze zich grote zorgen maakt over de stickers:

Videospeler inladen...

In een nieuwe post vandaag roept Pierets iedereen die de sticker tegenkomt op om melding te maken bij de politie. En daar wordt gevolg aan gegeven, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. 

"We hebben sinds vanmorgen al verschillende meldingen gekregen. Een exact aantal kan ik nog niet geven, maar onze cel diversiteit is nu al deze meldingen aan het bundelen. Er zal ook een proces-verbaal worden opgemaakt, niet alleen voor haatmisdrijf, maar ook voor vandalisme. Want de stickers worden ook op vitrines van winkels en straatmeubilair gevonden."

Hoelang de stickers rondgaan in Antwerpen is niet meteen duidelijk, maar enkele weken geleden al postte gebruiker "u/CurryKruidenKetchup" foto's op socialemediaplatform Reddit. Ze zijn gespot op verschillende plaatsen in Antwerpen, maar vooral in het noorden van Antwerpen, rond de Seefhoek, Dam en Park Spoor Noord. 

Reddit/u/CurryKruidenKetchup
Reddit/u/CurryKruidenKetchup

Meest gelezen