Kleine Ring omgetoverd tot Culinaire Ring op Autoloze Zondag in Hasselt

Naar aanleiding van Autoloze Zondag werd de Kleine Ring in Hasselt zondag omgetoverd tot De Culinaire Ring. Auto’s maakten plaats voor fietsen, steps en andere tweewielers en restaurants bouwden eetkraampjes op de Groene Boulevard. “Het stadscentrum voelt vandaag veel groter”, zegt een nieuwe Hasselaar.

Tussen 11 en 21 uur werd het Hasseltse stadscentrum opnieuw helemaal autovrij gemaakt. “Op het Kolonel Dusartplein kunnen we E-Bikes, E-bakfietsen en elektrische steps uittesten”, zegt een piepjonge Hasselaar. “Voormiddag heb ik samen met mijn papa en stiefmama een 50 kilometer lange fietstocht gemaakt langs enkele Hasseltse plekjes. Dat ging heel erg vlot. We wonen zelf in Stevoort en gaan altijd met de fiets naar het centrum. Niet alleen op Autovrije Zondag dus!”

Groene Boulevard

“Eindelijk kunnen we Hasselt echt beleven”, zegt een koppeltje dat sinds een jaar of drie in het stadscentrum woont. “Door de lange coronaperiode hebben we die kans eigenlijk nog niet gehad. We zijn niet met de fiets maar te voet, en genieten vooral van al het lekkers dat we op de Groene Boulevard kunnen vinden.”

Meest gelezen