AFP or licensors

Italiaans gerecht onderzoekt ontvoering van kleuter die kabelbaandrama overleefde

Het Italiaanse gerecht is een onderzoek gestart naar de ontvoering van de 6-jarige Eitan, het jongetje dat eerder dit jaar het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore in het noorden van het land overleefde. Bij die ramp kwamen veertien mensen om het leven, onder wie de ouders en het broertje van Eitan. De jongen raakte zelf zwaargewond.

Sinds de dood van zijn ouders en broer bij het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore in Italië is er een strijd losgebarsten in de familie over de voogdij van het kind. 

Eitan werd door de rechtbank toegewezen aan de zus van zijn vader, die in het noorden van Italië woont. De familie aan moederskant heeft bezoekrecht. Eitan zou nu door zijn grootvader aan moederskant meegenomen zijn naar Israël met een privévlucht. 

In een interview met de Israëlische zender 103FM zegt een tante van de jongen dat ze hem niet hebben ontvoerd naar Israël. "We hebben hem naar huis gebracht, dit is wat zijn ouders wilden. We moesten dit wel doen, want we hadden geen informatie over de fysieke en mentale gezondheid van Eitan".

Meest gelezen