Op 7 mei 2021 stelde de stad Antwerpen het nieuwe monument voor in Wilrijk.

Olympische ringen krijgen thuis op Kiel

Na een rondreis doorheen de stad Antwerpen krijgen de Olympische ringen een permanente plaats aan het Olympisch Stadion op het Kiel. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Antwerpse Spelen reisde een monument van die olympische ringen de stad rond. Zo kregen bewoners en bezoekers de kans om de ringen van dichtbij te bewonderen op belangrijke plekken in de Antwerpse olympische geschiedenis.

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Olympische Spelen liet de stad Antwerpen een monument maken van de Olympische ringen. Dat werd in mei onthuld in het sportcentrum Wilrijkse Plein in Wilrijk. 

Sindsdien maakten de olympische ringen een tocht langs de districten. Nu krijgt het monument een vaste plaats aan het Olympisch Stadion in het parkje naast het stadion, tussen de Julius De Geyterstraat en de VIIde- Olympiadelaan, dat in juli de toepasselijke naam Olympiadepark kreeg. Dat gebeurde in aanwezigheid van de nieuwe voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité Jean-Michel Saive. 

In 1920 was Antwerpen gaststad voor de zevende Olympiade, vlak na de Eerste Wereldoorlog. De Antwerpse Olympiade was in vele opzichten uniek en kende drie olympische primeurs: de eedaflegging door atleet Victor Boin, het lossen van vredesduiven én het hijsen van de olympische vlag met de iconische ringen.

Meest gelezen