Wapens bovengehaald bij opruimactie in vijver te Elsene

Bij een grote opruimactie in de vijvers aan het Flageyplein in Elsene zijn onder andere enkele vuurwapens bovengehaald. Daarnaast hebben de duikers er ook nog fietsen, steps, oude pannen en ander afval aangetroffen. De actie was een initiatief van het Buurtcomité "De Vrienden van de Vijvers".

Het Buurtcomité "De Vrienden van de Vijvers" heeft voor de eerste keer een opruimactie gehouden in de vijvers aan het Flageyplein te Elsene. Het comité volgt hiermee het voorbeeld van Leuven waar in de Dijle geregeld van die acties worden gehouden. "Het is onvoorstelbaar wat we allemaal hebben gevonden in de vijvers", zegt voorzitter Gilles Ledure van 'De Vrienden van de Vijvers'. "Een tiental professionele duikers van de Franse gemeenschap hebben zich geëngageerd om mee te werken aan deze actie.  Zij hebben onder meer wieltjes en oude pannen bovengehaald, maar ook fietsen, stepfietsen en zelfs wapens", voegt Ledure eraan toe. 

Nog meer opruimacties gepland

"Er zullen in de toekomst nog dergelijke acties volgen", zegt Gilles Ledure.  "Ook hier is Leuven ons voorbeeld; wij gaan het vermoedelijk elke twee jaar doen.  Het is nodig, want er wordt heel veel afval in het water gegooid en dat is een spijtige zaak.  Ik wil daarom een oproep doen aan alle burgers van dit land, ongeacht wat ze doen om iets meer netjes om te gaan met hun afval en met de manier waarop we dat weggooien", besluit Gilles Ledure, algemeen directeur van Flagey, maar ook voorzitter van 'De Vrienden van de Vijvers' in Elsene.

Meest gelezen