VRT NWS

160 leerlingen uit Waasland testen positief op coronavirus: "Oorzaak voorlopig nog onbekend"

In het Waasland testen meer dan 160 leerlingen positief op het coronavirus. Daarom moeten 13 klassen nu in quarantaine. "De besmettingen komen vooral voor bij leerlingen van scholen uit Sint-Niklaas en Lokeren", zegt Johan van Acker van CLB Waas.

In de regio Waasland zijn meer dan 160 leerlingen besmet met het coronavirus. De meeste besmettingen situeren zich in scholen uit Sint-Niklaas en Lokeren. Daar moeten nu meer dan tien klassen in quarantaine. Het valt op dat er in vergelijking met Dendermonde veel meer besmettingen zijn in de scholen uit deze twee steden", vertelt Johan Van Acker van het centrum voor Leerlingenbegeleiging CLB Waas. 

Ook leerkrachten

Opvallend is dat ook enkele personeelsleden besmet zijn met het coronavirus. "Dan spreken we over zowel leerkrachten, directieleden als opvoedend personeel. Zij zijn niet alleen besmet, maar ook ziek. Nochtans zijn ze allemaal volledig gevaccineerd", zegt Johan Van Acker.

De precieze oorzaak voor de vele besmettingen is voorlopig onduidelijk. Contacttracers nemen nu contact op met de leerlingen. Zo hopen ze de bron van de vele besmettingen te kunnen achterhalen.

Meest gelezen